Ressourcer og genanvendelse

Genanvendelse

KU vil:

  • Arbejde for bæredygtige indkøb, anvendelse og genanvendelse af ressourcer i hele værdikæden, der bidrager til en markant reduktion i KU’s ressourceforbrug
  • Sikre genanvendelse af 60% af affaldet. 
  • Reducere de samlede mængder til forbrænding og deponi med 50% pr. årsværk.

En bedre ressourceudnyttelse når vi producerer varer, forbruger dem og efterfølgende genanvender/bortskaffer dem, er derfor helt afgørende for, at vi kan gå en mere bæredygtig fremtid i møde.

 

KU skal bidrage til en bæredygtig anvendelse af ressourcer på KU – fra indkøb, mens de anvendes på KU og frem til de genanvendes eller bortskaffes. Dette livscyklusperspektiv medfører, at ressourcemål skal tænkes ind i hele værdikæden, så vi kan reducere KU’s ressourceforbrug på alle stadier og opnå størst mulige effekt. 

Livscyklusdiagram
KU's ressourceforbrug skal betragtes i et livscyklusperspektiv

 

 

Sortering af affald

KU har potentiale for at styrke genanvendelsen på bioaffald, plast, glas, metal, pap, papir, udstyr og inventar. Fra ansatte og studerende er der både vilje til at sortere mere og ønske om bedre sorterings- og genanvendelsesmuligheder. KU skal sikre meningsfulde løsninger, så ansatte og studerende aktivt kan bidrage til øget kildesortering og ressourceeffektivitet.  

Fordeling af affald i fraktioner på KU
Fordelingen af KU's affald viser et stort potentiale for bedre affaldssortering.

Færre materialer

KU skal også reducere sit materiale- og ressourceforbrug. Fx igennem:

  • Mere genbrug af passive aktiver - hvor KU skal blive dygtigere til at genbruge de ting/ressourcer, KU allerede har, men som ikke bruges nok eller overhovedet. Der kan være tale om ting, som er lagt på lager - eller aktiver, som kan udnyttes bedre ved at sikre deling.
  • Mere reparation af defekte aktiver - hvor KU sætter systematisk ind over for at reparere defekte ting i stedet for at købe nye.